Arbor Day Foundation Headquarters

Arbor Day Foundation Headquarters

A major goal of this design was to increase the visibility of the Arbor Day Foundation within the Lincoln community, and express their mission to inspire people to plant, nurture and celebrate trees. Their existing space was located on three upper floors of an office complex above a movie theater.

The 10,000-square-foot expansion involved the adaptive reuse of the theater, using the lobby and two of the four theater bays for the expansion, and the remaining first floor and two bays for prospective tenant retail space, which has since been successfully occupied by two restaurants.

To generate pedestrian interest at the street level, the existing theater canopies were maintained and clad with laser-cut panels that form a leafy canopy. Leaf imprints were created in the sidewalk, depicting dropping leaves in the fall. Abundant glass allows views into the tree-inspired interiors of the lobby. Views from the street through the first floor direct the eye to a tree inside the office.