Concordia University - Science Building & Brommer Art Center Study

Concordia University - Science Building & Brommer Art Center Study

We completed a study for improvements to Concordia’s art building and science building that would provide state-of-the-art space for the two programs, enhance a sense of community on campus, foster collaboration, and incorporate environmental sustainability.

Our proposed solution envisions a complete renovation of the existing Science Building (1965) and a nearly complete renovation of the Brommer Art Center (1927). A new 40,000-square-feet, four-story addition would connect the two buildings. This link would house new science labs and classrooms, a shared lecture hall, art studios and the campus art gallery.

The link will be transparent so the activities inside the gallery and art studios can be seen from campus.  New entrances with direct access to both buildings will be located inside. Each building will connect to the link addition at three levels (lower, main and second levels). The link’s uppermost level will house mechanical equipment and a research greenhouse. To be built at the beginning of the renovation process, the link also will provide “swing space” for activities relocated during the renovations.